Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 32-годишен пловдивчанин, който е за по-малко от месец е окрал телефоните на 12 деца, съобщиха от обвинението.

Теньо Н. е предаден на съд за това, че в периода от 19 април 2015 г. до 3 май 2015 г. е отнел чужди движими вещи от 12 деца на възраст между 8 и 13 г. 32-годишният мъж бил безработен и тъй като се нуждаел от парични средства решил да извърши кражби на мобилни телефони  от деца в различни училища и детски площадки в район „Тракия".

Обирите били идентични. Обвиненият дебнел край детски и спортни площадки деца, които си играли. Докато те били залисани в играта си, той се промъквал край тях и отмъквал якетата и чантите, в които били телефоните, документи и дребни суми пари.

Част от мобилните телефони оставил в заложни къщи, за суми между 40 и 150 лева. Задържан е на 4 май 2015 г. Понастоящем е в затвора в гр. Пловдив с постоянна мярка  „задържане под стража".

Разпитан в хода на разследването Теньо Н. се е признал за виновен. По делото е изготвени стоково-оценъчни експертизи, според които общата стойност на отнетите вещи е 4 306 лева. Фактическата обстановка се установява от свидетелски показания, протоколи за разпознаване, фотоалбуми, експертизи и др. По делото са призовани над 30 свидетели. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първото съдебно заседание.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg