„Крадци се натресоха в патрулка на Е-79“. Това заглавие и негови вариации се появиха в пресата на 27 март тази година. Екшънът се разиграва край Перник, когато крадци, обрали поредната „Лафка“ в Благоевград  са засечени от полицията. На входа на Перник те ги чакат, но крадците пресичат загражденията, блъскат служебния автомобил и оказват яростна съпротива при ареста. Две седмици по-рано бандата вилнее из цялата благоевградска област и безчинства, ограбвайки павилиони за цигари.

Бандитите, задържани край Пловдив в неделя през нощта са същата софийска бригада, в която главните действащи лица са Стоян  Атанасов- Българина, Благо Георгиев-  Маркуча и Антон Стоянов –Гълъбаря. Невероятно , но факт- въпреки тежките провинения, те са на свобода!

Крадците се подвизават вече втора година на територията на цялата страна, като всичките им усилия са съсредоточени върху обирите на павилиони от веригата „Лафка“. Групата е разбила над 20 будки, като от всяка са взети наличните количества цигари. В края на 2013 година групата е действала в Пловдив и областта като също е удряла „лафките“ наред.

Няколко пъти са арестувани, срещу тях се водят дела, но въпреки това всички те са на свобода и продължават да вилнеят.

До неделя, когато пловдивските криминалисти  заедно с техни колеги от СДВР са организирали акция по залавянето им. Полицаите проследили бандитите , които пристигнали от София с две аудита и беемве . Те се подготвили да прикрият следите си , като предишната вечер откраднали регистрационните табели  и ги монтирали на едно от аудитата.  След това разбили павилион в квартал „Запад“ в Асеновград. 

На връщане на Околовръстния път ги чакала полицейска засада. Тъй като полицаите били наясно , че бандитите няма да се предадат без съпротива, на шосето имало разпънати шипове и заграждения. Въпреки това обаче бандитите минали с пълна газ през прегражденията, като ударили и полицейския автомобил, спрян на шосето. На половин километър след засадата им се наложило да зарежат колата, която била със спукани гуми.

Преследването продължило , след като Българина, Маркуча и Гълъбаря се качили в друг автомобил и се опитали да се изтеглят от града. След преследване обаче били обградени и въпреки , че отново оказали яростна съпротива, полицаите ги задържали. По-късно е арестуван и техен 20- годишен съучастник, който се опитал да избяга ,  качвайки се на влака за София. На Централна гара обаче той бил обграден и задържан.

Шестимата са в ареста, като срещу тях е образувано поредното дело.  Предстои прокуратурата да разгледа мерките им за неотклонение.

Колко дълго обаче ще останат зад решетките и кога ще застанат пред съда явно е въпрос с повишена трудност, тъй като въпреки предишните арести и висящите дела , групата продължава да вилнее.

Според запознати бандитите са много опасни, тъй като нямат никакъв респект към полицията и са готови на крайни действия, за да се измъкнат.

Какво ще се случи с бандата и ще останат ли в ареста шестимата крадци четете в TrafficNews.bg.

TrafficNews.bg