Момче пострада тежко при пътен инцидент в Петрич в събота вечерта. Транспортирано е по спешност в столичната клиника „Пирогов", където лекари се борят за живота му. Четвъртокласникът е блъснат от АТВ към 20:00 часа на улица "Отец Паисий" в южния град. 54-годишният правоспособен водач Антон И. от Петрич управлявал АТВ, когато на улицата внезапно изскочило момчето.

Машината ударила детето. Шофьорът оказал помощ на пострадалото хлапе, съдействал за транспортирането му в болница "Рокфелер" в града, съобщава стандарт. Детето е с черепно-мозъчна травма, има опасност за живота му. На улицата имало паркирани коли и водачът не могъл да избегне удара. Пробата за наличие на алкохол в кръвта му е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Друга катастрофа прати шофьор в МБАЛ – Петрич часове по-рано в събота. 69-г. правоспособен водач М.А. от село Коларово се движел към с. Първомай с несъобразена скорост. Загубил контрол над управлявания от него лек автомобил «Шкода Фабия», колата навлязла в лентата за насрещно движение и се ударила в крайпътно дърво. Шофьорът е с контузна рана на главата, няма опасност за живота му, казаха лекари.

Още новини ТУК

ТrafficNews.bg