Йордан Йорданов, който днес бе изправен пред съда заради трафик на 50 килограма хероин в Странджа, е понесъл две тежки загуби в рамките на едва няколко месеца. През месец май е починало детето му. Това е станало 20 дни след раждането на бебето. Наскоро Йордан загубил и баща си. Служители на Гранична полиция днес задържаха Йорданов и него съучастник с голямо количество хероин района на село Белеврен, община Средец. 

29-годишният жител на село Трояново има 10-годишен стаж като багерист в строителна фирма, която работи на територията на "Нефтохим". Не е осъждан. Тежката му съдба обаче не повлия на решението на магистратите, пише 24 часа. Съдия Петя Петрова определи той и аверът му - Желязко Шиников, да останат в ареста. В съдебната зала бяха съпругата и майката на Йордан.

"Моят син е такъв - готов е да отиде да помогне на всеки, който го извика", каза през сълзи разстроената майка. Според нея синът й никога не се е занимавал с престъпления и случайно попаднал в тази ситуация. При акцията на гранична полиция обаче както Йордан, така и аверът му Желязко Шиников опитали да се измъкнат. Шиников оказал съпротива, но бил задържан на място, а Йордан побягнал - хванали го до лозята на село Белеврен, община Средец.

30-годишният Шиников е осъждан и по право реабилитиран. Той е на 23, когато е е обвинен за участие в организирана престъпна наркогрупа с лидер Стойчо Калоянов - Лудия от Камено. Желязко и още четирима от бандата се споразумяха с прокуратурата и през март 2009 г. състав на Бургаския окръжен съд, председателстван от Галя Тодорова, одобри споразуменията. Шиников влезе в затвора за 2 години и 8 месеца. По делото като адвокат се яви и Захари Кирилов, който представляваше Желязко и на днешното съдебно заседание.

30-годишният днес мъж заяви, че работи в транспортна фирма, която извършва курсове до страни от ЕС. Скоро трябвало да стане баща. Адвокатите на Желязков Калин Янев и Стоян Иванов представиха медицински, че жената на клиента им страда от тежък диабет. Обвинените за трафик в особено големи размери остават в ареста поне за седмица, те имат право да обжалват пред по-горна инстанция.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg