Хванаха обирджия претарашил чужденец в Пловдив. Както съобщихме, 25-годишният мъж беше обран около 4.30 часа на 2 юли, на кръстовище между ул. „Гладстон“ и ул. „Виктор Юго“ . Той бил нападнат в гръб и повален на земята от непознат, който му нанесъл побой и отнел мобилен апарат. След разследване било установено, че извършител на престъплението е 24-годишен пловдивчанин. Спрямо него е взета 24-часова мярка за неотклонение.

Междувременно младеж бе задържан непосредствено след извършена кражба. Вчера в районното управление в Хисаря  постъпила информация, че в неделя сутрин бил отнет портфейл с лични документи и 300 лева на 21-годишен посетител на ресторант в село Калояново.  В резултат на бързите полицейски действия, малко след получаване на сигнала бил установен извършителят – 23-годишен жител на споменатото село. След задържането му той направил самопризнания, открити и иззети са откраднатите от него пари и вещи. Материалите по образуваното досъдебно производство са внесени в прокуратурата, работата по случая продължава разследващ полицай.

Сигнал за домова кражба пък е получен вчера в Четврто РУ в Пловдив. Според първоначалната информация, за времето между 3.00 часа и 4.00 часа, през отворен прозорец на  апартамент на първи етаж на ул. „Лъджене“ били задигнати лаптоп и портмоне с лични документи и 50 лева. На адреса е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.