Двамата мъже, които бяха записани от домови камери, в процес на претърсване на апартамента са заловени. Полицията е разпознала лицата като Н. Стоилов и С. Джунов. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, наблюдаващият прокурор е постановил задържането им  за срок до 72 часа, след изтичането на които предстои привеждането им в сградата на СРС – за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

И двамата са привлечени към наказателна отговорност, като съставите, по които е повдигнато обвинението, предвиждат от 1 до 10 години затвор. 

Ловки крадци обират хора в ресторант, докато вечерят! Камера ги хвана в крачка ВИДЕОУстановено е, че единият е алжирски гражданин

Припомняме, че на 26.10.2018 г., около 14.50 часа, в жилище, находящо се в гр. София, ж.к. „Толстой“, чрез използване на неустановено до момента техническо средство, е направен опит да бъдат отнети чужди движими вещи – парична сума в размер 3100 лв., от владението на Петър Демирев,  без негово съгласие, с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като опитът е останал недовършен по независещи от извършителите причини.

Действията на двете лица били заснети чрез видеокамера, монтирана в спалнята на апартамента, като записът е иззет и е приобщен като доказателство по делото. Записът е озвучен, като на него могат да бъдат чути и репликите, които двамата си разменят.