Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е арестуван по подозрение в изнасилване на 16-годишна ученичка. Десетокласничка, учеща в училището в града, е подала жалба за сексуален тормоз срещу бившия градоначалник. Информацията е потвърдена и от окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов. Евстатиев е задържан, а момичето бива разпитвано от полицията. Тя вече е заявила пред тях, че е била изнасилена от екс-кмета в хотел в Стрелча. Не е потвърдено дали върху момичето е приложено насилие, макар да има информация, че по тялото й са открити синини.

Камери край училището са заснели как Евстатиев привиква 16-годишната ученичка. След това отишли в хотела, където тя, по нейни думи, е пила само сок. Момичето е заявило пред полицаите, че вероятно в напитката е имало нещо, тъй като след изпиването й, тя не си е спомняла нищо, съобщава pa1.bg. Иззети за експертиза са чаршафите от хотела.

Майката на момичето е била секретарка на Евстатиев по времето, в което той е кмет на Стрелча. Тя продължава да е на тази позиция и сега, при управлението на настоящия кмет. 56-годишният Евстатиев в момента е в ареста в Панагюрище. Той е бил задържан снощи. Предстои да бъде взето решение дали да бъде искано задържането му за 72 часа.

В същото време стана ясно, че възмутени жители на град Стрелча готвят протест пред сградата на общината. Те ще искат адекватно наказание за посегателството над момичето. Протестът ще стартира в 17 ч.

Още новини четете ТУК

TNS.bg