Спипаха двама притежатели на наркотици в Пловди и региона. В петък в ареста попаднал 22-годишен, засечен в района на манастир край Куклен с топче марихуана. В неделя същата мярка за неотклонение била взета спрямо 37-годишен криминално проявен мъж, хванат с цигара с подобно съдържание при полицейска проверка на бул. „Марица“ в областния град.   

Междувременно дрогиран водач бе заловен снощи на ул. „Македония“ в Пловдив. Около 22.30 часа полицейски патрул спрял лек автомобил „Опел“, управляван от 23-годишен първомаец. Униформените се усъмнили в поведението на младия мъж и последвал тест с драг чек, който реагирал положително на амфетамин. Шофьорът е задържан за едно денонощие, образувано е бързо производство. Същия ден други двама нарушители на пътя били засечени от полицаи от Стамболийски.

Около 14 часа на бул. „Васил Левски“ в града с нерегистриран по надлежния ред мотоциклет „Кавазаки“ бил хванат 17-годишен тийнейджър, непритежаващ свидетелство за правоуправление.  Петнадесет минути по-късно, съвместно с екип на жандармерията в село Брестовица била предприета проверка на мотопед „Хонда“ без регистрационни табели. Установено било, че 65-годишният местен водач е с отнета шофьорска книжка.