Разкриха двама крадци в Пловдив. С постановление на районната прокуратура на 19-годишен е повдигнато обвинение и е взета 72-часова мярка за неотклонение. В хода на проведено разследване са събрани доказателства, че от началото на април младежът влязъл с взлом в складово помещение на гимназия на бул. „България“ и задигнал различни вещи и инструменти, метално скеле и 25 платна. Междувременно 59-годишен бил задържан в районното управление, за това че в края на същия месец отнел портфейл с над 250 лева, оставен без надзор от посетител в търговска верига на ул. „Брезовско шосе“. Двамата извършители са познайници на служителите на реда и осъждани.

Междувременно сигнал за кражба разследват служителите на реда в Асеновград. Вчера млада жена се оплакала, че около 16 часа, в търговски обект на пл. „Академик Николай Хайтов“ неизвестен извършител отнел портмонето й. В него тя имала над 400 лева, лични документи и 3 банкови карти. По случая е образувано досъдебно производство.

Взломна кражба пък е  била извършена от частен имот в село Отец Паисиево. Вчера 72-годишната собственичка сигнализирала в полицията за липсата на два плазмени телевизора, домакински уреди и различни вещи и инструменти от къщата й. Според потърпевшата, щетата от посегателството възлиза на около 2000 лева.