Апелативен съд – Пловдив отмени присъда на Хасковския окръжен съд, с която турският гражданин Ремзи Гунана е осъден на 13 години лишаване от свобода и глоба от 100 000 лева за трафик на хероин и го призна за невинен. Потвърди наказанието на втория подсъдим по делото Вернер Рудолф, който е осъден на 9 години лишаване от свобода и глоба от 100 000 лева.

 Делото пред Пловдивския апелативен съд е образувано по жалби на Гунана и Рудолф срещу наказанията им. 

Осъдените в Хасково за трафик на хероин за 1 707 489 лева обжалваха пред Апелативния съд в Пловдив наказанията си от общо 22 г. затвор. 

Случаят е от 19 юли 2019 г., когато на Капитан Андреево бе арестуван 56-годишният германец Рудолф. В неговия опел зафира митничарите откриха 18.972 кг хероин, скрит в естествените кухини на автомобила. 

Три дни по-късно БОП арестува в Хасково 42-годишния гастарбайтер Гунана. Турчинът и немецът били заедно в южната ни съседка при товареното на дрогата, но после Ремзи заминал по-рано за Германия.

Апелативен съд – Пловдив обстойно е анализирал събраните по делото доказателства и преценил, че доказателствата срещу Гунана са недостатъчни. За това го признава за невинен и отменя мярката му за неотклонение „задържане под стража“, като я замени с „подписка“. Подсъдимият беше освободен още в залата. 

Решението на Пловдивския апелативен съд подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок от днес.

 Снимка: Haskovo net

 

Оставиха в ареста прокурорския син, задържан за побоища в Перник„Винаги когато съм се бил, съм бил провокиран", каза пред съда Михайлов