3 години след разрушаването на затвора в Хасково, който е бил паметник на културата, хората изготвили заповедта за събарянето му, не помнят чие нареждане са изпълнили. Днес бившият кмет на града Георги Иванов застана пред Апелативен съд - Пловдив, където обжалва  условната си присъда.  През ноември 2017 година Хасковския съд го осъди на 2 години условно с три години изпитателен срок. Освен това ексградоначалникът трябва да плати глоба от 3000 лв. лишен е и от право в продължение на три години да заема обществена длъжност. 

Делото започна през юли 2016 г.. Бяха разпитани над 30 свидетели, вещи лица, служители в общинската и областната администрация. Обвинението срещу Георги Иванов е, че като длъжностно лице – кмет на община Хасково, през май 2015 година е наредил да се разруши паметник на културата – бившия затвор на ул. „Дунав“. В продължилото близо година разследване производството бе прехвърлено в Пловдив по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров след жалба от бившия кмет, с цел да се избегнат съмнения в пристрастност. 

Държавното обвинение разполага с писмената заповед, подписана от Георги Иванов, с която през месец май 2015 година се нарежда на „Екопрогрес“ да събори сградата. Малко по-късно, през юни 2015-а парцелът бе предложен за продажба с докладна до тогавашния Общински съвет. По-късно докладната бе оттеглена от вносителя.

Делото бе отложено за ноември, когато предстои да бъде направен повторен разпит на бившия юрис консулт на община Хасково.