Двама българи с 82 кг хероин в колата си са били заловени в София при спецакция на български антимафиоти и колегите им от спецслужбата за борба с наркотиците на САЩ - DEA.

Мъжете са арестувани вчера, съобщи говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - прокурор Румяна Арнаудова. Хероинът е трябвало да бъде пласиран в Западна Европа. Изяснява се в коя точно страна е щял да бъде доставен. Засега мъжете са задържани за 24 часа по закона за МВР. Очаква се арестът им да бъде продължен за 72 часа, а прокуратурата да поиска постоянен.

Междувременно в Бургас пък е бил задържан 53-годишният Денислав Христов в момент на продажба на 5.800 кг екстази. За стоката си мъжът искал между 42 - 43 000 лв. В него са открити още 12 хапчета, също екстази. Предполага се, че той вземал наркотика от Турция, тъй като в началото на годината е имал 12 излизания до там. За пласирането на дрогата той може да получи от 3 до 12 г затвор, обясни Арнаудова. жСрещу него вече има дело в Ямбол за контрабанда на голямо количество цигари без бандерол. Третият случай, за който се похвалиха от прокуратурата и ГДБОП, е за разбита банда, разпространявала оръжия. Групата от петима души е разбита в Старозагорско. В тях са намерени 14 пистолета, 6 пушки, 36 пресовки, 556 патрона, 71 детонатора и др. видове оръжия, всичките нерегистрирани. Двама от мъжете са работили в оръжеен завод, каза Арнаудова. По информация на "24 часа", това е казанлъшкият "Арсенал".

Още новини ТУК

TrafficNews.bg