Полицаи намериха наркотици в частен адрес в Сопот. В петък, при проверка в ползваното от 25-годишен пловдивчанин жилище, карловски полицаи открили над 98 грама амфетамин и близо 10 грама марихуана. Спрямо мъжа е взета 24-часова мярка за неотклонение.

Междувременно трима пияни и двама дрогирани водачи били засечени от униформени в Пловдивско от петък до неделя.  В село Васил Левски 40-годишен шофирал лек автомобил „Рено“ с над 2,5 промила, в Асеновград 50-годишен се бил качил в „Ситроен“ с 1,43 промила, а на бул. „Шести септември“ в Пловдив 23-годишен управлявал с 1,54 промила. Пак в Пловдив , на ул. „Гоце Делчев“ 18-годишен бил седнал зад волана на лек автомобил „Фиат“ с отнета шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Дрогиран бил и 44-годишен криминално проявен, хванат с „Ауди“ на бул. „Найчо Цанов“.  

Бързо производство е образувано пък срещу 21-годишна пловдивчанка за престъпление с акцизни стоки. В петък полицаи установили, че младата жена съхранява в дома си на ул. „Кипарис“ 7200 къса цигари без български бандерол. С полицейска заповед тя била задържана за срок до 24 часа. Случаят е докладван в районната прокуратура.