Десетки са арестувани при мащабна полицейска операция по Южното Черноморие. В рамките на 4 денонощия са заловени 12 шофьори за употреба на алкохол, а в 25 души са открити наркотици.

В последната акция от снощи 12 души са арестувани. Акцията стартира около полунощ. В Созопол униформените започнаха проверки в нощните заведения около известни заведения на "Градина", където има най-голямо струпване на хора.

„Проверка на лица по заведенията, евентуално - дали има непълнолетни или някои, които са обявени за издирване, както и дали притежават наркотични вещества в себе си”, обясни началникът на група „Криминална полиция” - Созопол Димитър Явахчов в ефира на Нова тв.

Повечето от посетителите на плажните заведения не бяха изненадани от среднощните проверки на полицията. Униформените обаче нарушиха спокойствието на летовници, избрали да поспят на шезлонгите под звездите.

Последва проверка на документи и за наличие на наркотици. Някои бяха решили да се качат зад волана на автомобилите си след като употребили алкохол.

„Има задържани две лица за употребата на алкохол, съответно над 1,2, които ще бъдат привлечени към наказателна отговорност”, посочи Явахчов.

Задържаните бяха доведени в управлението в Созопол, където ще останат до 24 часа.

Снимката е илюстративна!