Двама въоръжени са нахлули в клона на „Уникредит Булбанк” в Айтос, след което са избягали с мотор. Това заяви директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. В момента работим и издирваме лицата, имаме тяхното описание, но подробности ще съобщим, след като приключим работа, бе лаконичен комисар Калоян Калоянов.

Кметът на Айтос Васил Едрев също е пред обрания банков клон. Там са и около 50 вложители в трезора, които очевидно се притесняват за своите спестявания, предаде флагман.бг. Целият град Айтос е обграден от полиция, мобилизирани са служители на „Сигма”, които пазят всички входно-изходни артерии на града.

Влезнаха в банката с каските, още тогава усетих, че става нещо, споделя свидетел на въоръжения грабеж

Обирджиите  са били млади мъже, облечени в черни анцузи. Дошли са пред банката с мотор със софийска регистрация и влезли с шлемове в салона. Това разказа пред Флагман.бг очевидец на обира.

„Още като ги видях как влизат в банката ми стана ясно, че има нещо, но не знам защо не се обадих на полицията. След няколко минути те излязоха, не ги видях да носят оръжие или чували с пари. Може да са ги скрили. Видях ги само, че се качиха на мотора и тръгнаха в насрещното“, допълни очевидецът на обира.

В думите му има само едно разминаване. От полицията твърдят, че обирджиите са били облечени с черни кожени дрехи.

В Айтос малцина смеят да застанат с лицата си пред камера. Страхуват се, че обирджиите може да ги открият и им отмъстят. Голяма част от работещите в близките обекти отказват да свидетелстват с мотив, че нищо не са видели.

Полицията в момента сваля записите от охранителните камери. Те са висока резолюция и може да се види номера на мотора. Не е ясно обаче доколко това ще помогне на разследването, защото номерът може да е стар или фалшив.