Ахмед Муса Ахмед е част от международна група, разпространяваща идеите на "Ислямска държава", се казва в доклад от Грац, Австрия. Документът е получен в Пазарджишката окръжна прокуратура по договор за международна правна помощ. 

Ахмед е бил в пряка връзка с тамошния ръководител на ислямската структура, който в момента е обвиняем по аналогично дело за разпространяването на радикален ислям. В момента в Пазарджишкия окръжен съд тече делото по искане на 11-те от общо 14-те обвиняеми за разпространяването на радикален ислям да бъдат освободени от ареста. 

За период от осем месеца между 2013-а и 2014-а година Ахмед Муса Ахмед е посещавал 10 пъти основната терористична клетка в Грац, Австрия. Той е контактувал лично с тамошния ръководител Дахмид. Двамата са поддържали връзка и с ислямското звено в Кьолн, Германия. Според обвинението става дума за международна организация.

Днес адвокатите поискаха да не се дава ход на делото, тъй като искането им за замяна на постоянния арест в по-лека мярка е внесено преди връщането на делото в досъдебна фаза. Съдът не уважи иска, тъй като срокът на разпореждането за влизане в сила на това не е изтекъл.

Близките на задържаните днес протестираха, че мярката "постоянен арест" се е превърнала в наказание, за което няма доказателства.

Делото продължава.

Още новини ТУК

TrafficNewS.bg