Пловдивската адвокатка Николета Руйкова, която бе хваната  с кокаин и марихуана за 25 хиляди лева,  отърва затвора и се измъкна с условна присъда, научи TrafficNews.  Делото с произнасяне на присъдата й се е провело на 29.11, като Руйкова е пожелала съдебното следствие да протече по общия ред, тоест не е признала фактите вписани в  обвинителния акт.  Така Окръжен съд- Пловдив я е признал за виновна и я е осъдил на най-високата условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен срок.  Адвокатката трябва да заплати и глоба от 10 хиляди лева.  

Пловдивска адвокатка е била арестувана за притежание на кокаинСъпругът й е в затвора за притежание на наркотици

Целият съдебен процес срещу Николета Руйкова премина при закрити врати без допускане на медии. Още в началото тя и защитниците й адвокат  Ясенка  Шигарминова и адвокат Константин Давчев поискаха това, защото в кориците по делото е имало материали, които съдържат данни от интимния живот на обвиняемата.

Както TrafficNews  съобщи пловдивската адвокатка бе арестувана след акция на Криминална полиция, а при претърсването в дома й бяха иззети близо 100 грама кокаин и малко количество марихуана на обща стойност над 25 хиляди лева. Адвокатката бе пусната от ареста срещу 5 000 лева гаранция с мотив - да се грижи за малкото си дете.

Решението на магистратите не е окончателно и подлежи на обжалване.

Поредно престъпление на адвокатката Николета Руйкова: Спипаха я да шофира под въздействието на кокаинКъм днешна дата юристката е подсъдима и за друго провинение