Пловдивската полиция спипа адвокатката Николета Руйкова зад волана под въздействието на кокаин. На Бъдни вечер автопатрул спрял автомобил за проверка, управляван от юристката. След извършената проверка за употреба на наркотични вещества е установено, че Руйкова управлява превозното средство надрусана.

Това е поредното престъпление за адвокатката, като на 24-ти декември е била отведена само за едно денонощие в полицейския арест. Въпреки че Руйкова е подсъдима за друго провинение и с наложена мярка „парична гаранция” , тя отново е освободена и не е оставена за постоянно в ареста.  

Припомняме, че пловдивската адвокатка бе арестувана на 14 януари тази година след акция на Криминална полиция, а при претърсването в дома й бяха иззети близо 100 грама кокаин и малко количество марихуана на обща стойност над 25 хиляди лева. Адвокатката бе пусната от ареста срещу 5 000 лева гаранция с мотив- да се грижи за малкото си дете.

Пловдивска адвокатка е била арестувана за притежание на кокаинСъпругът й е в затвора за притежание на наркотици

Съпругът на юристката - Борис Руйков е в затвора, тъй като през март 2021 година той бе арестуван, след като в жилищите им бе намерена оранжерия с марихуана. Руйков обитавал два апартамента в жилищна кооперация в Асеновград, откъдето бяха иззети 300 гр растения канабис, в напреднал стадий на растеж, близо 10 грама кокаин и електронна везна. В банята на апартамента е открита лаборатория за отглеждане на марихуана, а в спалнята  са намерени още 11 стръка канабис, които се сушали.

Засекретиха делото срещу пловдивската адвокатка, хваната с кокаин за 25 бонаКъм днешна дата съпругът й изтърпява присъда за притежание на наркотици