Апелативният съд освободи под гаранция адвокат Владимир Елдъров. Той  излиза на свобода с парична гаранция от 30 000 лева. Преди седмица Пловдивският Окръжен съд промени мярката му от "задържането си под стража" в гаранция. Изменена е мярката и на другия обвиняем- Петър Пенев, той ще бъде освободен срещу 3 000 лева. 

Мотивът на съда е, че юристът е прекарал вече 6 месеца зад решетките и няма опасност да извърши друго престъпление. Прокурорът от Окръжна прокуратура  Галина Андреева протестира решението, но апелативният съд не уважи протеста.   

Припомняме ви, че Елдъров е обвинен в разбиването на колата на адвокат Димитър Деков и хвърлянето на птица вътре. Юристът е обвинен и за поръчителство на няколко палежа на автомобили и имоти, свързани с негови колеги конкуренти.Срещу него беше повдигнато и ново обвинение за подбудителство в убийство. Обвинението е за поръчка за убийство на друг пловдивски адвокат- Владко Мерджанов. Преди това са подпалени автомобил и къща на сътрудник на Мерджанов. Прокуратурата разследва юриста и за пране на пари. 

TrafficNews.bg