Адвокат Владимир Елдъров  излиза на свобода с парична гаранция от 30 000 лева. Днес пред Пловдивския Окръжен съд той обжалва задържането си под стража. Изменена е мярката и на другия обвиняем- Петър Пенев, той ще бъде освободен срещу 3 000 лева. 

Мотивът на съда е, че юристът е прекарал вече 6 месеца зад решетките, което според европейските практики намаляло риска той да извърши друго престъпление. "Ще протестирам решението пред Апелативен съд" бе категорична Галина Андреева, която е наблюдаващ прокурор на делото.  

Припомняме ви, че Елдъров е обвинен в разбиването на колата на адвокат Димитър Деков и хвърлянето на птица вътре. Юристът е обвинен и за поръчителство на няколко палежа на автомобили и имоти, свързани с негови колеги конкуренти.Срещу него беше повдигнато и ново обвинение за подбудителство в убийство. Обвинението е за поръчка за убийство на друг пловдивски адвокат- Владко Мерджанов. Преди това са подпалени автомобил и къща на сътрудник на Мерджанов. Прокуратурата разследва юриста и за пране на пари. 

Елдъров за втори път е на косъм от свободата. В края на април Окръжният съд отново измени мярката му в парична гаранция- 25 000 лева, но по-горната инстанция отмени решението и той остана зад решетките. 

TrafficNews.bg