Пловдивски криминалисти са в задънена улица и не могат да разкрият убиеца на 65-годишния сараф Стефан Техов-Даскала. Той беше екзекутиран пред жилищната си кооперация в града на тепетата на 2 февруари т.г. Оттогава няма задържани.

Тези дни в пловдивската окръжна прокуратура е постъпило предложение от Криминална полиция за спиране на разследването, пише 24 часа. Държавното обвинение още не се е произнесло по това писмо. В момента разследването се води срещу неизвестен извършител.

Техов по прякор Даскала беше разстрелян пред дома си в кв. "Христо Смирненски". Прибирал се от работа и носел със себе си 10 000 лева оборот от обменното бюро, което притежаваше на Главната улица в Пловдив. 65-годишният мъж слязъл от автомобила си и в този момент бил покосен от куршум. Смята се, че е използван пистолет със заглушител, тъй като никой не е чул изстрели.

Техов е бивш учител по физкултура и затова прякорът му е Даскала. Всяка вечер се прибирал с пари. Една от версиите за екзекуцията му е грабеж.

Първоначално от полицията обявиха, че до дни ще бъде задържан извършителят, но това не се случи до сега. Като една от причините за неразкритото убийство се изтъква големият брой напуснали криминалисти. Очаквало се тази тенденция да продължи, а процентът на неразплетените екзекуции да се увеличава.

Първо в TrafficNews: Застреляха сарафина Стефан Техов - Даскала СНИМКИ

Първо в TrafficNews: Стефан Даскала е убит в главата с пистолет със заглушител СНИМКИ И ВИДЕО

TrafficNews.bg