72-годишната майка на рецидивиста Жоро Пашата се опитала да го снабди с наркотици в затвора, научи TrafficNews.bg. Пенсионерката бе арестувана в събота, когато тя пристигнала от Сливен на свиждане на сина си Георги Георгиев. При претърсването обаче полицаите открили пико в багажа й. Намереното количество е над 1 грам.

Георги Георгиев , по известен в ъндърграунда като Жоро Пашата е родом от Сливен, но от години се подвизава в Бургас. Работил е за известният по Черноморието дилър- Стоян Димитров –Толупа. В момента Толупа излежава доживотна присъда като поръчител на взрива, при който загинаха съпругата на Митьо Очите – Тинка, брат й и един от гардовете на бургазлията.

Жоро Пашата излежавал присъда за грабеж в затвора в Бургас, където продължавал да продава дрога. Заради липсващи суми обаче той предал цялата наркомрежа и бил преместен в пловдивския затвор. Където явно продължил да упражнява „професията си“.

По случай е образувано  досъдебно производство. Материалите са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив. Работата на разследващите продължава.

Само преди седмица в пловдивския затвор при внезапен тест шестима от затворниците дадоха положителни проби, припомня TrafficNews.bg. Смъртта на служебното куче Макс довело до разкритията, Гаргата, Амгъл, Мик- Мик, Ангел Черния и убиеца Румен Димитров са в карцера.

TrafficNews.bg