Пет години и четири месеца зад решетките постанови Русенският районен съд за Бейхан К., изнасилил 18-годишен младеж в русенско село. 48-годишният мъж трябва да изтърпи наказанието в затворническо заведение от закрит тип при първоначален строг режим, като ще му бъде приспаднато времето, през което е бил задържан в следствения арест, реши съдията по делото.

Престъплението станало в квартирата на Бейхан на 11 октомври миналата година. Мъжът, който е безработен, с начално образование и несемеен, дошъл да живее при сестра си в селото, след като излежал присъда в затвора по друго престъпление. В злополучния ден поканил местен младеж на гости и той се отзовал. В квартирата имало за пиене. След поглъщането на голямо количество алкохол бившият пандизчия насилил момчето, като употребил за това сила.

Мъжът бил арестуван ден след престъплението. Пред съда казал, че е извършил деянието под влияние на алкохол. Той трябва да заплати 681 лева разноски по делото по сметката на Областната дирекция на полицията в Русе.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Русенския окръжен съд.

TrafficNews.bg