Четири катастрофи от неправоспособни водачи, употребили алкохол са се случили в рамките на 24 часа в Пловдивско.

Вчера около 21.20 часа се получи съобщение в РУП Стамболийски за ПТП на ул. “Александър Стамболийски” в Кричим. Пристигналият на място автопатрул установил, че лек автомобил “Лада”, управляван от 26- годишен мъж от града, удря при движение на заден ход спрял “Мерцедес”. Водачът, причинил катастрофата, която била само с материални щети, бил седнал зад волана с 2.09 промила алкохол.

Другият пийнал водач 44- годишен от село Рогош, управляващ "Фиат", се излязал от пътя и се преобърнал по таван, заради несъобразена скорост на пътя между селата Шишманци и Белозем. . Алкохолната проба извършена на място показала 2.15 промила алкохол, той бил откаран в болница без опасност за живота и след прегледи е освободен за домашно лечение.


Другите две произшествия са с мотопеди.

Около 16.30 часа в село Анево, 60- годишен мъж от селото губи контрол над управляваното от него “Сузуки” и пада на пътното платно. Той е бил транспортиран, без опасност за живота в болница и настанен за наблюдение. Освен без необходимата квалификация, липсата на каска, той бил употребил и малко алкохол. Работата по документиране на нарушението продължават служители на РУП Карлово.

Два часа по-късно в дежурната на РУП Хисар е било получен сигнал за пострадало лице на ул. “Априлци” в града. Там друг неправоспособен 60-годишен моторист бил загубил управлението над мотопеда си “Балкан”, след което се ударил в паркиран “Опел”. Пострадалият бил откаран в болница без опасност за живота, където останал за лечение. Алкохолната проба на водача отчела 2.29 промила алкохол.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg