30-годишен е привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура в Плевен. Неправоспособният мъж шофирал автомобил след употреба на алкохол и причинил тежка катастрофа с трима загинали на пътя Плевен –Ловеч.

Трима души загинаха, след като шофьор без книжка блъсна моторист

От Апелативна прокуратура съобщават, че е установено, че на 20 юли 30-годишният мъж, без да е правоспособен и след като употребил алкохол, управлявайки лек автомобил "Мерцедес" Ц200, на път II-35, Плевен -Ловеч, км. 21+470, в посока град Ловеч - град Плевен, в близост до разклона за село Ралево, около 22.00 часа - навлязъл в лентата за насрещно движение. 

Удря движещия се по същото време на същото място в обратна на него посока мотоциклет "Дукати 900 СС", управляван от Ц.Л. на 44 години, на задната седалка, на който се возила 34-годишна. 

Водачът на мотоциклета и неговата спътничка са загинали на място. 

Първоначално от МВР съобщиха само за загинал моторист Вследствие на удара лекият автомобил "Мерцедес" се ударил в крайпътно дърво. 28-годишен на предната седалка получил тежки наранявания, откаран е в УМБАЛ – Плевен, където по-късно е починал.

Прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неправоспособния и пиян шофьор, който и в момента е в ареста.