30 години зад решетките! Това е наказанието за 21-годишния Северин Красимиров за убийството на тв водещата Виктория Маринова. Присъдата беше прочетена от състав на Русенския окръжен съд в деня, в който делото тръгна. По-рано днес магистратите решиха, че ще разгледат по съкратената процедура делото, след като защитата на Северин Красимиров поиска съкратено производство и призна вината си.

Съдебният състав с председател Юлиян Стаменов прие, че са изпълнени изискванията за гледане на делото по процедурата на съкратеното съдебно следствие, както поиска защитата на обвиняемия, и така 21-годишният Северин избегна доживотната присъда.

Прокуратурата поиска 30 години, защитата настоя за 15, но магистратите му дадоха му дадоха 30 години затвор, като ще трябва да плати и 450 000 лева кръвнина на близките на Вики.

"Искам да кажа, че много съжалявам за постъпката си! Искам да върна времето назад, но не мога! Искам да се извиня на госпожа Виктория и нейните родители. Признавам си вината! Знам какво е, и аз съм израснал без баща! Това е", пророни обвиняемият.

Близките на убитата тв водеща пък поискаха общо 450 000 лв. кръвнина от убиеца й. Днес бяха внесени три граждански иска - от майката, от бащата и от дъщерята на Виктгория.

Защитата на Северин поиска процесът да се гледа при закрити врати, тъй като щяла да бъде изнесена информация свързана с интимния живот на убиеца и жертвата му, но магистратите прецениха, че делото трябва да бъде публично и ще се гледа при открити врати.

Северин Красимиров е единственият обвиняем за убийството на Виктория Маринова.

30-годишната телевизионна водеща беше нападната на 6 октомври 2018 г. посред бял ден, докато тичала по крайбрежната алея в Русе.

От прокуратурата обясниха, че мотивът за убийството на Маринова е сексуален, като категорично отхвърлиха твърдението, че престъплението е било поръчано или свързано с професията на жертвата, както и версията, че Северин Красимиров е имал помагачи.

Назначената петорна комплексна съдебно-медицинска, психологична и психиатрична експертиза на Северин Красимиров, показа, че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

Присъдата може да беде обжалвана в 15-дневен срок пред по-горна инстанция.

Снимка: Монитор

Северин пред русенските магистрати: Признавам си. Съжалявам много!Близките на убитата тв водеща Виктория Маринова поискаха 450 000 лв. кръвнина

Започва делото срещу убиеца на журналистката Виктория МариноваДнес ще бъде разпределителното заседание

Реши се! Убиецът Северин Красимиров е с умствена изостаналост, но... вменяемЕкспертизата определи, че може да носи наказателна отговорност

Северин за убийството на Виктория: Не мога да повярвам, че аз съм го направил ВИДЕОПо думите му няма спомен за случилото се