Днес ще се проведе разпоредително заседание по делото срещу Северин Красимиров, обвинен за убийството на 30-годишната Виктория Маринова. То ще се състои в съдебната палата в Русе, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд.

Обвинителният акт е за блудствени действия, изнасилване и умишлено убийство по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Припомняме, че тялото на Виктория Маринова бе открито до крайбрежната алея в Русе на 6 октомври м.г., а четири дни по-късно в Германия бе арестуван укрилият се там Северин Красимиров. На 19 октомври Окръжният съд в Русе го остави за постоянно в ареста. При гледането на мярката му, Красимиров заяви: „Виновен съм, ако присъдата е доживотен затвор - ще го лежа”.

Обвинението бе внесено в съда на 19 март т.г. По време на досъдебното производство, продължило пет месеца, са разпитани повече от 30 свидетели и са направени над 15 експертизи.

Тогава окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че това е криминално престъпление, извършено по сексуални подбуди, като няма връзка с професионалната дейност на жертвата. Той каза още, че по време на досъдебното производство Северин Красимиров се е признал за виновен.

От пресцентъра на Окръжния съд обясниха, че защитата на обвиняемия е внесла в началото на този месец искане в съда за разглеждане на делото по съкратеното съдебно следствие. Красимиров е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Ако съдът приеме делото да бъде разгледано по този ред, наложената присъда ще бъде намалена с една трета.

Председател на разширения съдебен състав ще бъде съдия Юлиян Стаменов.