Маскиран с ръкавици се приближава до автомобил с 2 туби бензин, поставя ги на предния и задния капак на колата, след това запалва пликче с вещества, прикрепено до тубите, и бяга. Това се вижда от кадри, заснети от охранителни камери в дунавския град.

Установено е, че запалителното вещество в пликчето е смес от 2 химични елемента. Към едно вещество се инжектира друго в комбинация с бензин и в резултат се получава бомба, както се вижда във видеото.

Престъплението е от лятото на 2017 г., но и досега се води за неразкрито.

Според полицейски източници на "24 часа" по същата схема е щяло да изгори и Граничното полицейско управление във Видин, чийто палеж бе предотвратен от МВР и прокуратурата. Двама души бяха уличени, след което им е повдигнато обвинение и са зад решетките.

За предотвратения палеж на граничното управление във Видин разказаха зам.-главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов в началото на март.

Видин на косъм от огнен ад, осуетиха палеж на Гранична полицияДвама се готвели да запалят сградата с бензин и взривна смес, огънят щял да стигне до бензиностанция

Причината - имали задачата да направят анализ на случващото се във Видин. В края на 2018 г. била запалена колата на разследващ полицай от граничното управление. Бил направен и опит да бъде унищожен апартаментът му, но тогава бандитите объркали жилището му.