Арестуван е 19-годишен младеж, насочил пистолет към проверяващи го полицейски служители в Бургас, съобщиха от ОД на МВР-Бургас. Д.Б. от Смолян имал огнестрелно оръжие и показал опасно за „околните поведение”. Арестът е извършен в Слънчев бряг от несебърски полицаи и служители на Специализирани полицейски сили към ОДМВР – Бургас.

Акцията по задържането на Д.Б. е проведена под прякото ръководство на Главния секретар на МВР – главен комисар Георги Костов и Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов.

Д.Б. е заловен, след като на 3 юли около 05.00 часа в Слънчев бряг при полицейска проверка, осъществена в района на заведение „Баунс”, вместо да извади личните си документи, насочил пистолет към проверяващите го полицейски служители, след което побягнал, движейки се по централната алея на Слънчев бряг. Застигнат е от единия служител на реда, като отново насочил пистолет срещу него, зареждайки го демонстративно. Полицаят произвел изстрел със стоп-патрон със служебното си оръжие, но 19 -годишния нападател успял да избяга и се укрие, съобщи blitz.bg.

След като местопроизшествието било огледано и няколко свидетели разпитани, е установено, че Д.Б. се намира в апартамент в общежитие „Кристал” в Слънчев бряг.

Главния секретар на МВР – главен комисар Георги Костов, и директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов разпоредили акцията по задържането да се осъществи от служителите от на Специализирани полицейски сили към ОДМВР – Бургас, отчитайки наличието на множество обитатели на общежитието, както и нестабилното състояние на въоръжения с боен пистолет младеж, укриващ се в сградата.

Спецполицаите атакували апартамента, използвайки противозащитен куршумен щит и методи от специалната тактика, които да гарантират безопасността на служителите в случай, че въоръжения младеж реши да стреля срещу тях с огнестрелното оръжие. В резултат на бързите и професионални полицейски действия Д.Б. е обезвреден и задържан без да се налага взривяване на светлинно-звукова граната, както е било предвидено, ако обстоятелствата налагали това.

Полицаите иззели незаконно притежавания от младежа боен пистолет „Макаров” заедно с боеприпаси към него. При извършения оглед са намерени и иззети още: палка, маска, бокс, няколко мобилни телефона и лаптопа, за които се предполага че са предмет на престъпления - вероятно грабежи или кражби.

Констатирано е, че Д.Б. е криминално проявен за извършена през 2013 година измама в родния му град Смолян. Същият е задържан за едно денонощие със заповед за полицейско задържане, като му е повдигнато обвинение по чл. 269 във връзка с чл. 339 от НК. С прокурорско постановление срокът на задържането е удължен на 72 часа и Д.Б. е приведен в следствения арест.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция” – Несебър.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg