Окръжният съд във Варна призна за виновни и осъди на общо 18 години и 8 месеца затвор двамата братя Станислав Митков и Осман Юсуфов, които през 2017 г. изнасилиха, убиха и ограбиха 67-годишната Копринка Маринова в град Провадия, пише Dir.bg.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като братята се признаха за виновни. По време на извършване на престъплението Осман бе на 14 години, а Станислав на 16 г. Стойността на ограбеното пък е 69 лева, допълниха от прокуратурата.

Припомняме, че възрастната жена бе убита в дома си в Провадия на 22 ноември 2017 г., но тялото й бе открито няколко дни по-късно от съсед. Два дни преди убийството, Копринка Маринова повикала Осман и Станислав да й пренесат дърва за огрев, като им платила 20 лева. Братята обаче решили да я ограбят. Във фаталния ден те отишли в къщата на пенсионерката, нахвърлили се върху нея, като я душили и удряли с твърд предмет по главата, и я изнасилили. След това откраднали 69 лева от дома й, както и вещи и избягали.

Зверство! Непълнолетни братя изнасилиха и убиха 77-годишна женаНаела ги да и пренесат дърва, те разбрали, че има пари и се върнали

При задържането им стана ясно, че Станислав и Осман растат без родителска грижа от години. Родителите им са в неизвестност, а баща им бе обявен за общодържавно издирване. За двете момчета са грижеха баба им и дядо им. 

За извършените престъпления присъдата на по-малкия е общо 8 години и 8 месеца лишаване от свобода, а на по-големия - 10 години.

Братята ще изтърпяват наказанията си в поправителен дом за непълнолетни до навършване на пълнолетие.

Снимка: Bulphoto

Ромите, убили 77-годишна жена, остават в ареста, единият не спря да плачеЗа двете момчета са грижат баба им и дядо им