19 годишини затвор е присъдата, която Пловдивският окръжен съд даде на  Владимир Костадинов. Той беше признат за виновен в това, че на 12/13 юни 2013 г. в землището на Кадиево умишлено е умъртвил  - Стефка Маджарова. След 14 отлагания заради различни лъжи и симулации на Костадинов процесът на първа инстанция приключи.  Подсъдимият беше осъден да заплати на родителите на пострадалата сумата от общо 600 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.   

Припомняме и подробностите около трагичната смърт на красивата абитуриентка.

Преди три години вИвайловград, по време на лятна ученическа ваканция, Владимир Костадинов се е запознал с  Стефка Маджарова. Стефка е била на гости у баба си в посочения град. По време на рождения й ден през месец август същата година,  Маджарова е запознала Костадинов с нейните родители. Семейство Маджарови живеели в сЙоаким Груево и се занимавали със земеделие. След няколко месеца Костадинов започнал работа при бащата на Стефка- Николай Маджаров. В течение на времето Маджаров разбрал от дъщеря си Стефка, че Костадинов й създавал проблеми - не я оставял по-продължително време на мира, притеснявал я по телефона и по интернет, ходил е в училището в  Пловдив и там също я притеснявал. Заради тормоза го изгонил от работа. 

В началото на 2012 г. пострадалата Стефка Маджарова се е запознала по интернет със  Пенко Ламбрев от Кричим. През месец юли 2012 г., по интернет, те си определили среща в района на Автогара „Юг" в гр. Пловдив. Двамата разговаряли до спирка на градския транспорт, когато към тях се приближил Костадинов.

Костадинов започнал да се кара на пострадалата Стефка Маджарова, защото била със свид. Пенко Ламбрев. След като свидетелят и пострадалата се качили в автобус на градския транспорт, подсъдимият останал на спирката. При последващи срещи пострадалата Стефка Маджарова споделила със свид. Пенко Ламбрев, че Костадинов я притеснявал по телефона, изпращал й съобщения по мобилния телефон и постоянно я питал къде се намира, с кого е в момента и кога ще се прибира.

През месец май 2013 г. Костадинов посетил на полето Николай Маджаров и попитал дали може да го вземе на работа, тъй като нямал никакви средства. Свидетелят приел Костадинов, защото преди е работил при тях и се е справял с поетите задължения. През първата седмица на месец юни 2013 г. Костадинов казал на Николай Маджаров, че леката му кола е повредена и тогава свидетелят му дал да ползва своя лека кола „Опел Корса".

На 12 юни Костадинов и свидетелите Маджарови се прибрали от полето в жилището им в Йоаким Груево. Николай Маджаров отишъл до близкия магазин да пазарува. Когато се прибирал видял Костадинов да разговаря със Стефка Маджарова и разговорът между двамата е протичал спокойно.

На 12 юни  г. Пенко Ламбрев се свързал по фейсбук с пострадалата Стефка Маджарова и двамата се разбрали да се видят същия ден. Около 20 ч. 30 мин. свидетелят Пенко Ламбрев, пристигнал пред дома на пострадалата. Отишли в  ричим, а малко по-късно се отправили към воден обект „Изравнителя" на изхода на този град. Духал е вятър и е валял дъжд. Двамата разговаряли в купето на автомобила.

По това време Костадинов, с лекия автомобил на Николай Маджаров, ги проследил. По времето на пътуването на двата автомобила. Костадинов звънял на мобилния телефон на Стефка Маджарова и й изпращал съобщения. След като Ламбрев спрял автомобила, към тях се приближил Костадинов с дървен прът в едната ръка.  Ламбрев излязъл и попитал Владимир  да не е дошъл да го убива. Той отговорил, че иска да говори със Стефка Маджарова и хвърлил дървения прът встрани. Пострадалата излязла навън и започнали да се карат. Костадинов заявил, че Стефка Маджарова е негова и винаги щяла да бъде негова и че само той я бил обичал.  Костадинов поискал да поговори насаме с пострадалата и  Ламбрев влезнал в купето на автомобила. След няколко минути Стефка се върнала и седнала на предна дясна седалка и с автомобила се отправили към  Кричим.

Костадинов вървял пред лекия автомобил на Ламбрев. Автомобилът се допрял до краката му и той седнал на предния капак. След това  Костадинов се отместил встрани и се насочил към оставения наблизо опел, влезнал в купето и започнал да се движи на близко разстояние след първия автомобил.  Ламбрев се обадил на негов приятел -  Ангел Пеловски и го помолил да спре лекият автомобил на Костадинов, когато двете превозни средства преминат покрай ресторант „Виктория" в  Кричим. Пеловски застанал на пътя на лекия автомобил, управляван от Владо. Костадинов спрял лекия автомобил и бързо се отдалечил. През това време Костадинов продължавал да изпраща съобщения до мобилния телефон на Стефка Маджарова, като я упреквал, че тя се е движела с „диви селяни", които имали само сексуални намерения към нея. Тя трябвало да помисли малко, защото е била жена, а не „курва". Намекнал й, че той е човекът който я обичал и давал всичко за нея. Последното съобщение  било, че търпението му се било изчерпало.

Към 22 ч. 30 мин. Ламбрев е оставил Стефка Маджарова на отсрещния тротоар срещу нейната къща. Свидетелят не е забелязал никого на улицата.

По това време Костадинов се е намирал в близост и е изчаквал пострадалата Стефка Маджарова. Имал е изграден план за убийството на Стефка Маджарова, като инсценира самоубийството й чрез удавяне. Мястото, където е щял да постави тялото на жертвата е бил в канал с течаща вода от малка водноелектрическа централа в землището на Кадиево.

Костадинов успял да разговаря със Стефка Маджарова и под предлог да си изяснят техни взаимоотношения с лекия автомобил на бащата на Стефка Маджарова двамата се отправили към посочения отводнителен канал. Било е тъмно и кално. Владимир  спрял лекия автомобил на брега на отводнителния канал. В следващия момент започнал да удря Стефка по главата, лицето, челото, темето и по двете ръце. 

След това Костадинов изнесъл тялото на зашеметеното момиче навън,  насочил се към плиткия бряг, навлязъл във водите на канала. Бързо поставил тялото на пострадалата с глава, потопена във водата. Ръцете са били встрани. Той изчакал в това положение, докато не са останали никакви признаци на живот у Стефка .

След това спокойно излязъл от водата и с лекия автомобил на бащата на жертвата се е прибрал в Йоаким Груево. Измил автомобила отвън и в купето, за да не остават никакви следи. Сменил е дрехите си. Легнал е да спи. На следващия ден Костадинов отишъл да работи на полето при бащата на пострадалата Стефка Маджарова.

Към 11.00 ч. на 13 юни  Йордан Димитров от Йоаким Груево, обл. Пловдивска отишъл за риба до канала в близост до река Въча. Видял върху камъните в коритото с течаща вода тяло на човек, на жена, с лице във водата. Обадил се на полицията и на Спешна медицинска помощ.

Било е установено, че това е трупът на пострадалата Стефка Маджарова.

В обясненията си Костадинов е поддържал версията, че пострадалата Стефка Маджарова е била последно с него на 12/13 юни 2013 г. Двамата са били в близост до отводнителния канал, свързващ водноелектрическа централа с река Въча. Когато двамата вървели по единия бряг Стефка Маджарова се била подхлъзнала и паднала във водите на канала. Той се бил опитал да предприеме спасителни действия, но не успял.

TrafficNewS.bg