Близо 16 г. Атанас Пенков живее с куршум в главата, съобщава БТВ. Повредата се води лека телесна. По време на инцидента е бил охранител и огняр в пазарджишко училище. На 26 февруари 2008 г. неизвестен стрелец го прострелял в двора на училището. Дни след стрелбата е арестуван предполагаемият извършител, има и свидетел по случая. Заподозреният обаче е освободен заради липса на доказателства.

Пенков твърди, че знае кой е поръчителят - имал конфликт и заплахи с определен човек, чието име не назова. От полицията смятат, че инцидентът е заради опитите на охранителя да пресече опити за разпространение на наркотици в училището. Месеци след опита за убийство човекът получава и плик с куршуми и нови заплахи. 

На 15 г. пострадалият получил писмо от прокурора по делото, че делото е прекратено. "Ако той не може да работи, да го сменят, да сменят разследващия полицай, да се започне отново", заяви Пенков.

Делото е прекратено, защото така и не е намерен извършителя, освен това е изтекла и 15-годишната му давност. Човекът обаче се надява новият главен прокурор Борислав Сарафов да поднови разследването