Служители на районното управлениие в Карлово били извикани на сигнал за ПТП по пътя с Калофер. Около 1 часа било съобщено, че поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол лек автомобил “Ауди” се е блъснал в крайпътни съоръжение в отсечката между двата града. 

На място екипът установил, че колата е управлявала 14-годишна тийнейджърка от село Осетеново, която е прегледана в болница и освободена за домашно лечение. Момичето е непълнолетно и неправоспособно. След удара на Подбалкнаския път "водачката" е с леки наранявания. Няма данни за употреба на алкохол. Работата по случая продължават служители от РУ – Карлово.

Бързи производства са започнати и срещу други трима неправоспособни водачи,съобщават от ОД на МВР - Пловдив.

В РУ – Първомай за 24 часа са задържани 36-годишен жител на града и 18-годишен от село Златовръх, които управлявали автомобили с отнети шофьорски книжки в рамките на едногодишно административно наказание. Първият бил засечен с лек автомобил “Форд” в село Караджалово, а вторият – с лек автомобил “БМВ” в село Дълбок извор. За същото нарушение в ареста на РУ – Стамболийски попаднал 32-годишен от Ново село, който бил седнал зад волана на лек автомобил “Мерцедес”.

TNS.bg