11 месеца условна присъда о с 3-годишен изпитателен срок получи 22-годишният Петър Гешев от разложкото село Годлево, който възмути социалните  мрежи със зверско убийство на котка. Историята се разигра през март тази година, а през май беше внесен обвинителният акт срещу изверга.

 Съседка на Петър имала котка, която влязла в неговия двор на 19 март. По това време жената била заминала за Гърция. Гешев хванал животното и включил камерата на мобилния си телефон в режим "запис на видеоклип" и го  поставил на земята.

После грабнал брадва и заложил котката на дръвника с намерение да й отсече главата. При удара обаче животното мръднало и острието попаднало върху дясната й предна лапа.

После котката успяла да се отскубне и да избяга. Гордият от зверството си мъж чрез профила си в социалната мрежа публикувал създадения клип в затворена група "Лудите хора". В нея Петър участвал заедно с други съселяни. Видеоматериалът бил видян от дванадесет участници в групата, в това число ненавършили пълнолетие.

Седмица по-късно след този случай, стопанката на котката видяла, че животното е цялото в кръв и дясната му лапа е срязана. По време на преглед, извършен от ветеринар, било установено, че котката се намира в много тежко състояние и леталният изход е неизбежен.

На 31 март животното починало, вследствие на сепсис, предизвикан от оток и гнойно възпаление на засегнатите с брадва тъкани.

Десет дни по-късно Гешев е извикан в Районно управление - Разлог за проверка по сигнала за причинената смърт на котката. Там той заявил, че в дома си държи марихуана. При посещение на къщата той предал на разследващите 1,11 грама канабис.

Наказателното производство срещу подсъдимия е приключило с одобреното от съда споразумение, сключено между страните по делото.

Мъжът, съсякъл котка с брадва в Разложко, отива на съд22-годишният сам публикува клип на жестокото убийство на животното във Facebook