22-годишният Петър Гешев, който шокира социалните мрежи с клип, в който съсича котка с брадва, застава пред съда. Районната прокуратура в Разлог е внесла за разглеждане обвинителен акт срещу Гешев и предстои насрочване на делото, пише 24 часа.

Видеото, в което се вижда как мъжът отрязва крака на животното, предизвика хиляди остри реакции. По-късно стана ясно, че котето, което било на съседката на Гешев, е починало.

Случаят е от 19 март 2019 г. 

Стопанката на животното е била в Гърция по време на случилото се. Когато се върнала седмица по-късно, видяла, че животното е цялото в кръв и дясната му лапа е срязана и виси само на кожа. По време на преглед, извършен от ветеринар, било установено, че котката се намира в много тежко състояние и леталният изход е неизбежен.

На 31 март 2019 г. животното починало, вследствие на сепсис, предизвикан от оток и гнойно възпаление на засегнатите с брадва тъкани.

При посещение на къщата на Гешев е намерена марихуана с тегло 1,11 грама.

Той е обвинен в проявена жестокост спрямо гръбначното животно и причинената му смърт по особено мъчителен начин, както и за незаконното държане на наркотични вещества.

Мъж от Разложко шокира нета, съсече котка с брадва (18+)Насилникът сам е споделил видеото в социалните мрежи, полицията го задържала и пуснала