1080 лева са били отнети при обира на газстанцията в София късно снощи. Служителката, която е била на смяна, е с лека прорезна рана в бедрото. Тя не е в болница, оказана й е медицинска помощ на място.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Обирът бе извършен   в София на кръстовището на булeвардите "Тодор Каблешков" и "Ген. Стефан Тошев".

Колегите продължават да работят за издирване на извършителя, допълни министърът.

По първоначална информация маскираният нападател е бил въоръжен с нож или друг остър предмет. С него той ранил 53-годишната жена.

Мъж с качулка извадил нож на касиерката в газстанцията в София, не искала да му даде оборотаПочти всяка вечер влизат наркомани, работим по 12 часа, разказа служител пред TrafficNews

Младен Маринов участва в панихидата в храм „Александър Невски“, която бе със заупокойна молитва за душите на загиналите при катастрофи на пътя и за измолване на скорошно оздравяване на пострадалите.

Днес е Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, в храмове в цялата страна има заупокойни служби.

Според Маринов много тежък за пътно-транспортни произшествия е бил отминалият месец октомври. Освен много катастрофи е имало и много загинали.

„Методите и мерките, които прилагаме, не са достатъчни, ако всеки един участник в движението не осъзнае, че трябва да е внимателен и да е толерантен“, каза министърът.

Той се обърна към всички с призива, че днес е денят, в който трябва да се смирим пред душите на загиналите в пътнотранспортни произшествия, трябва да мислим и за живите, за тези, които ежедневно им се налага да пътуват по пътната мрежа.

По думите му, не шофьорите без книжка, нито употребата на алкохол и наркотици са основният проблем за катастрофите.

„ Основната грешка е в поведението на водачите. Никой не трябва да си мисли, че на него няма да му се случи. Напротив, всички ние, които излизаме и стъпваме на пътя, независимо дали сме пешеходци, велосипедисти, мотористи, сме застрашени, ако сами не се грижим и ако не сме толерантни към останалите участници“, заяви министърът.