Забранявам в езикова гимназия „Пловдив“ да се употребява фразата „бивши ученици“ по простата причина, че такива няма. Едните учат в момента, другите са я завършили. Такава заповед издаде директорът на Английската гимназия Николай Радев на честването на 60-годишнината от създаването на елитното учебно заведение на Античния театър.

Бивши и настоящи ученици на училището изпълниха древната сцена, за да отбележат заедно празника, превърнал се в събитие за целия град. В емоционалното си слово директорът на учебното заведение Николай Радев припомни историята му, отдаде признание на учителите и с гордост изброи само малка част от постиженията на поколенията възпитаници на Английската гимназия, които разнасят славата на Пловдив по света.

В поздравителния си адрес кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, който присъства на церемонията, подчерта, че училището обучава едни от най-способните ученици, доказали се още с приемането им в него. Това учебно заведение е еталон и  дава не просто старт, но и истински шанс за реализация на младежите, се казва още в приветствието.

По традиция тържеството завърши с песента на Щурците от филма „Вчера“, чийто сюжет е свързван именно със зората на Английската гимназия в Пловдив, а снимките са правени в първата сграда на училището – настоящата семинария. Тази вечер купонът продължава в Панаира, където ще празнуват стотици възпитаници на учебното заведение.