Стартира вторият сезон на най-романтичното / според рекламата/ и най-обсъжданото риалити предаване у нас, а именно „Ергенът”. 25 дами бяха посрещнати от пловдивския пианист Евгени, като сред претендентките има жени с най-различни професии и интереси.

Впечатление прави, че участничките са разделени на два типажа – едните са естествени дами, стремящи се към личностно развитие и кариера, а другите – момичета, които разчитат и се интересуват най-вече от външния си вид. Жаждата на някои от жените за внимание определено излезе извън контрол още в самото начало.

Неслучайно още в първия епизод се заформиха групички, като част от единия лагер са по-естествените дами, които намериха общи интереси, свързани с изкуство, йога и други теми, а от другата страна са жените, които основно се подиграваха на останалата част от участничките.

"Отровното трио", което включва пловдивчанката Габриела, детегледачката Теодора и ивент мениджъра Елисавета са сред най- обсъжданите от зрителите героини в първия епизод. Техните стрели засега са насочени най-вече към ориенталската танцьорка Мони Зенгинер, както и към plus size моделът Пламена – Пам.

"С тези нокти, какво може да прави, освен да копае в градината", както и "Аз от моята уста не желая на другите да вдигам рейтинга", са само част от репликите, изречени от Теодора по адрес на Мони.

Ориенталската танцьорка изненада зрителите с казаното от нея във визитката, а именно, че мечтата й е била на 17 години да си сложи хиалурон в устните, а на 19  да постави силиконови импланти в гърдите си.

"Бизнесмен или музикант за мен няма значение. Важно е да печели повече!", пък е друго изказване, което скандализира зрителите.

Пловдивчанката Габриела пък нарече plus size моделът Пам „дюнер”, като това не остана нечуто от някои от участничките и определено направи лошо впечатление.

„Не работя, гледам си кефа. Всъщност съм инфлуенсър, но и това не е лесно. Спират ме, заговарят ме, искат снимки. Такава красавица, такава богиня – как да я подминеш. Ако има как, може би в Пловдив една статуйка да ми направят, защо не, мисля, че го заслужавам. Като ходя на плаж, на всички мъже им падат ченетата“, "скромно" представи особата си Габриела. Голяма част от зрителите обаче публикуваха снимки от сайт за компаньонки, на които твърдят, че е тя, а тарифната й цена е 300 лева за 1 час.

Дамите избраха различни жестове, с които да се представят пред Ергенът. 26-годишната секретарка Милица подари при първата си среща с Евгени гипсова отливка от гърдите й, а след това прекара целия епизод ронейки сълзи.

Роза "от пръв поглед" получи Меган, която пристигна в България от Канада специално за предаването, а 35-годишната Паолина от София се оказа първата изгонена дама от предаването.

Голяма част от зрителите не одобряват, че поведението на някои от участничките  се пропагандира в прайм тайма на една от най-гледаните телевизии у нас, като изразиха възмущението си чрез постове в социалните мрежи, както и със забавни мемета и колажи.

Публикуваме и част от тях: