Продължават да валят сигнали за автобусите по линия 66, които от близо месец се обслужват от фирмата Хеброс бус.  Наш читател е бил пред топлинен удар, докато се е прибирал от работното си място. Въпреки че лятото все още не е дошло, автобус с изцяло затворени прозорци и люкове създава чувството на парник вътре, при температури от 25 градуса навън.

Такъв е бил и случаят с нашия читател вчера. Той е пътувал следобед с автобуса, но за негово съжаление, нито един от прозорците на 66 не е бил отваряем. Нещо повече дори люковете били запечатани с тиксо, случайно да не влезе свеж въздух в купето на рейса.

„За това ли усвоихме 20 милиона за градския транспорт на Пловдив? Да се возим в таратайки и да имаме табла, които тук-таме показват правилно”, пита нашият читател.

Според наредбата на Общината автобусите, които се движат през топлите месеци трябва да имат климатик или 80 % от прозорците да са отваряеми. В случая нито едното от двете условия не е изпълнено. Автобусът пък си е изцяло оборудван с новата система за електронно таксуване, което ясно говори, че той ще се движи в летните месеци.

Превозвачът Веселин Дошков обеща, че до 2 месеца по линията ще има нови автобуси и ще са по-добри от „щъркелите” не предишния превозвач. Засега обаче пътниците по линията могат единствено да се насладят на безплатната сауна в автобуса.

 

Още новини ТУК

TNS.bg