Джебчии обикалят от няколко дни ресторантите в град Пловдив. Наглите крадци преджобват клиентите на заведенията по схематa със скъсания джоб. При влизане в едно от заведенията те успели да пребъркат якетата на хора седнали на 3 различни маси. Камери в салона обаче успяват да запечатат лицата на крадците.

Двама мъже на средна възраст сядат в ресторант в Пловдив. Нищо неподозиращият персонал ги настанява на маса в близост до закачалка за палта. Единият мъж обаче решава, че ще си закачи якето на по-отдалечена закачалка, на която има други връхни дрехи. В този момент набелязва сако и докато уж си бърка в якето обира жертвата си.

Малко след това под претекст, че са пушачи, крадците излизат навън. Сядат на маса в близост до младо семейство и повтарят удара. Те дори изместват масата си, за да са по-близо до съседите си. Доближават и стола още повече, за да е допрян до този на мъжа зад тях. Преджобването започва. Присъствието на сервитьор дори не притеснява ловкия крадец.

При посещение на персонала за приемане на поръчката, двамата оберджии помолили да изчакат, защото очакват към тях да се присъединят съпругите им. След операцията по отнемане на парите на съседа по маса, която траела около 5-6 минути, джебчиите напускат ресторанта.

Дълго време жертвите не са разбрали за липсата на парите. Двамата джебчии били изключително ловки и бързи.  Персоналът на заведението се усъмнил едва след като клиентите крадци напуснали ресторанта, а един от потърпевшите се оплакал, че му липсват близо 400 лева.

„За мен бяха доста хладнокръвни. Най-интересното беше, че около тях навсякъде има хора. В единия момент сервитьорът гледа към самия човек, който бъркаше в джоба най-безцеремонно, без да му пука въобще“, разказа пред репортер на TrafficNews.bg собственика на ресторанта Стоян Бозов.

„Даже си изместиха и самата маса. Нагласиха си я до хората, за да могат по-спокойно да си бъркат по джобовете", допълни той.

Разположените в ресторанта охранителни камери не са попречили на двамата джебчии да ударят клиентите. Без дори да се притесняват, че може да бъдат заснети, и без да крият лицата си, джебчиите „оскубали” трима клиенти на заведението.

Управата на ресторанта предупреждава всички клиенти и свои колеги да внимават и призовават всеки, който познава двамата крадци, да сигнализира в най-близкото районно управление. В момента един от потърпевшите е подал жалба, а от ресторанта са категорични, че ще съдействат по всякакъв начин.

Ако имате каквато и да е информация за наглите крадци, можете да се свържете с нас на телефон: 070010248

Ива Модова, TrafficNews.bg