Финалистката от X Factor Виктория Георгиева спечели сърцата на световни специалисти с най-новия си сингъл "I Wanna Know". Песента изправи дори носителя на 13 награди „Грами“ Рафа Сардина на крака преди дни в Мадрид на музикалното събитие Melboss Open, където парчето направи своята премиера.

Освен новата й песен, младата звезда може да се похвали и с още едно постижение - Марио Бионди и екипът му избраха именно нея за подгряващ изпълнител на първия концерт на световната звезда у нас в зала 1 на НДК, на 18 октомври.  

Какво още разказва Виктория за песента и видеото към "I Wanna Know" пред TrafficNews, вижте в следващото интервю :

- От кого дойде предложението да бъдеш подгряващ изпълнител на Марио Бионди ?

- Доколкото знам организаторите са се свързали с моя продуцент и тя ми поднесе новината. Бях доста приятно изненадана. Това е страхотно, понеже зала 1 на НДК си е мечта на всеки един изпълнител в България и за мен е една голяма стъпка напред. На концерта най-вероятно ще изпея "I Wanna Know" и още една песен, чиято премиера тепърва предстои. 

- Чия беше идеята за песента "I Wanna Know" ? 

- Автор е Илияна Недялкова. Тя е българка, която живее в Лос Анджелис. Тя и съпругът й. За мен беше много изненадващо, защото не бях чувала българин да пише такава песен. Всъщност моя приятелка, която живее в чужбина ни запозна.

Тогава Илияна ми изпрати няколко песни, една от които беше "I Wanna Know". Така започна всичко, чух я и веднага се влюбих! Реших, че искам да е моя тази песен. Доста време отне да я направим. За целта се наложи да отида в Лос Анджелис. Трябваше да си изкарам виза, което причини известни затруднения, но в крайна сметка явно някой ме пази и ме гледа отгоре, затова успях. 

- Наскоро беше споменала, че свързваш песента с теб самата. Уговаряли ли сте се нещо за текста ?

- Тя песента беше готова, написала я беше лично за нея. Даже беше малко трудно да се раздели с тази песен, но пък, когато започнахме да я правим много й хареса как се получават нещата.

Тогава просто се убеди, че трябва да ми я даде. Като цяло аз така го свързвам текста със себе си, но според мен всеки може да си го интерпретира по всякакъв начин - дали по любовен, дали по душевен. Кой както го чувства. 

- В друго твое интервю спомена, че е имало период, в който си била в емоционална дупка, точно по този начин преоткриваш и героинята от клипа. Какво се случи тогава ? 

- Просто след като се разделихме с Графа и "Монте Мюзик" имах идеи и знаех какво искам, но не знаех как да го направя. Това беше преди около година. 

- Защо прекъсна работа с "Монте Мюзик" ?

- Защото реших, че трябва да поема по мой собствен път и да правя неща, които на мен ми харесват. Да намеря себе си по някакъв начин.

- В какви отношения си с Графа ?

- В нормални отношения сме. Нямаме някакви пререкания, аз много го харесвам като артист, работи страхотно. Просто пътищата ни някакси се разделиха тогава. Не успяхме да се сработим, но той е страхотен артист.

- Кой ти помогна тогава ?

- Моят продуцент Геновева Христова ми помогна.  Познаваме се с нея от три години и просто станахме много близки приятелки. След като прекъснах отношения с предишните ми продуценти тя ми подаде ръка. Предложи ми помощ и ме записа на музикален лагер в Испания.

Тогава започна всичко. Тогава видях какво е да си в този музикален свят, където всеки твори и е много интересно. Такова нещо не бях виждала в България. Това беше моето начало на излизането от тази дупка в която се намирах. 

- Какво се случи с теб след излизането ти от X Factor ?

-  Бях тъжна и щастлива в едно и също време.  Щастлива, защото участвах в този формат и имах възможността да работя с този екип, да пея на голяма сцена. Но и ми беше тъжно в същото време, защото приключва и наистина когато приключи всичко ако не работиш здраво хората бързо те забравят. Конкуренцията е голяма.

- Повлия ли ти славата ?

- Ами по-скоро се чувствам малко странно, когато ме спират по улиците хора и искат да се снимаме. Аз не се чувствам нещо повече от тях. Особено някои дечица след X Factor ме гледаха все едно съм някаква богиня, което за мен беше много странно. Но не мисля, че славата ми е повлияла по някакъв начин.

Даже бих казала, че славата ме накара още повече да се замисля, че човек не трябва да се превъзнася и трябва да е винаги здраво стъпил на земята.

Някои мои колеги, когато ги удари славата много жестоко излитат в небесата и се мислят за нещо повече от останалите. Смятам, че всички сме равностойни. 

- А щастлива ли си ?

- Дааа, много ! 

- Минавало ли ти е през ум да минеш към по-комерсиалния стил ?

- След като излязох от Монте Мюзик го мислих, защото в България е много трудно да правиш истинска музика. Всъщност тогава направих комерсиална песен - "Странни времена", която според някои хора явно не беше чак толкова комерсиална.

Впоследствие реших, че комерсиалното не е за мен. Не искам да правя неща, каквито правят всички останали. Искам да бъда по-различна.