Шофьорите в Пловдив имат поне малка причина да си отдъхнат – градът ще се сдобие с многоетажен паркинг. Той ще бъде изграден на мястото на Диагностично-консултативен център-6 в Пловдив. Това обаче ще се случи едва след като дейността на ДКЦ-6 бъде преместена в сградата на МБАЛ „Свети Мина”.

Администрацията планира догодина да бъдат изградени поне два многоетажни паркинга в града, тъй като има остра нужда от такива. „Първият ще е на мястото на бившия ТЕЛК, а вторият – на ДКЦ 6”, обясни кметът Иван Тотев. Сградата на консултативния център се намира на улица „Любен Каравелов”, близо до Мол Марково Тепе, и е преценено, че след като бъде освободена, тя ще е подходяща за тази цел.

В момента текат разговори за пребазирането на самото ДКЦ-6 в сградата на МБАЛ „Свети Мина” до колелото на гарата. „Това е важно, за да се покаже на лекарите и на общинските съветници, че нямаме никакви намерения към сградата на „Свети Мина”, посочи градоначалникът. Сградата на бившата Първа градска е избрана, защото тя се използва и до момента за здравеопазване, а по този начин ще се гарантира и нейната сигурност и това, че тя ще е място за практикуване на медицина.

В същата сграда ще остане и част от „Свети Мина” след сливането с МБАЛ „Свети Пантелеймон”. Т.е. на едно място ще има както ДКЦ, така и болница.

Социалните услуги от сградата на ДКЦ-6 пък ще бъдат преместени на по-удобно според администрацията място – зад Четвъртък пазара.