Бившият зам.-председател на Общинския съвет - Пловдив, Сузана Николова отрече обвиненията срещу себе си. Днес започна делото срещу нея и Вакрил Тодоров. Двамата са обвинени в имотна измама за 50 000 лева. Жената, която ги обвинява - 58-годишната Юлия Костадинова, разказа историята, която я въвлякла във взиамоотношения с Николова и Тодоров.

Костадинова още през 1997 г. е закупила вече съборения ресторант "Лаута" и павилиона в квартал "Тракия", в който се намира детски център. В съда жената разказа, че докато Славчо Атанасов е бил кмет на района, тя не е имала проблеми с властите. След смяната на местната власт в района при нея започнали да идват служители от районното кметство. Те твърдели, че павилионът е незаконен. Това става в края на 2009 г.

Жената твърди, че е била подложена на атаки и психоза. Един ден, докато пиела кафе с певицата Елена Чаушева, втората предложила на Костадинова да я запознае с неин приятел, който е строителен предприемач и можел да помогне за подготовката на документите, за да може Костадинова да получи право на строеж.

Ставало дума именно за Вакрил Тодоров. Те бързо се сближили и станали близки приятелски семейства. Ходели заедно на почивки. През юни 2011 г. се стигнало дотам, че Костадинова дала 50 000 лева на Вакрил, а бившата зам.-шефка на Общинския съвет Сузана Николова присъствала. Двамата се познавали от партия ГЕРБ, на която Вакрил продължава да е член.

Парите били дадени, за да бъде узаконен детския център, намиращ се в общински имот. Това обаче не станало - парцелът е пуснат на публичен търг в Общината и Николова обещава на жената, че тя ще го спечели. Впоследствие се оказва, че фирмата на потърпевшата дори не е допусната до конкурса. На нова среща на тримата Николова заявила на пловдивчанката да не я търси повече.

Юлия Костадинова твърди, че е била подведена и Вакрил Тодоров й бил представен като икономист. Тя има претенция за 50 000 лева, както и обвиняемите да покрият разходите по делото.

Юлия Костадинова

Бившата зам.-председателка на Общински съвет - Пловдив Сузана Николова

Още новини четете ТУК

TNS.bg