Няколко млади пловдивчани са задържани по време на специализираната полицейска операция през уикенда , проведена в нощните клубове в Пловдив. При операцията, която бе за присъствие на малолетни и непълнолетни лица в дискотеките, полицаите не са открили ученици, но за сметка на това са се натъкнали на младежи, притежаващи наркотици. Но не в проверяваните заведения, а близо тях. 

Двама пловдивчани с амфетамин са били арестувани близо до клуб "Плазма" на бул. "Христо Ботев". Валентин В. /33/ и Паскал Д./33/ са носели по няколко дози, заради които прекарали остатъкът от вечерта в ареста на Второ районно. 

В района на "Морадо", на ул. "Авксентий Велешки"  е арестуван 17-годишният Димитър С.. Той носел в себе си 2 грама марихуана. Той също е преспал в килиите а районното. 

В Кършияка е задържан 26- годишният Атанас Т. , който носел в себе си топче марихуана с тегло 1 грам. Срещу него е образувано досъдебно производство за притежание на наркотици. 

В петък и в събота в Пловдив бе проведена мащабна операция, ръководена лично от директора на полицията ст. комисар Атанас Илков. Мобилизирани бяха полицаите от всички районни управления, които получили инструкции да проверяват най-популярните барове и дискотеки под тепетата. Около полунощ полицейски екипи влязоха в Клуб W, Спирит, Бедрум, Галакси,  Планета Пайнер и др. 

При мащабната акция в нощните клубове не са засечени непълнолетни лица, проверяващите не са открили и никой от клиентите , който да нарушава забраната за пушене в закрити заведения. Което на практика означава, че или никой не нарушава законите или управата на клубовете е разполагала с предварителна информация за проверките.