Директорът на полицията ст. комисар Атанас Илков лично е ръководил мащабната полицейска операция, която се проведе тази нощ в нощните заведения  в Пловдив, научи TrafficNews.bg. Сигналът за предстоящата акция бил даден вчера следобед, малко преди края на работния ден, с цел да не изтече информация. Мобилизирани са били полицаите от всички районни управления, които получили инструкции да проверяват най-популярните барове и дискотеки под тепетата.

Ст.комисар Атанас Илков се е появил около 12.30 часа с няколко полицейски патрула и отряд на специализираните полицейски сили пред Клуб W. След това проверката е продължила в съседната дискотека Спирит. По същото време полицейски патрули, водени от началниците на районните са влезли в Бедрум, Галакси и Планета Пайнер. 

Проверките стреснаха посетителите на заведенията, решили да разпуснат в петъчната нощ. По първоначални данни полицаите са искали личните документи на посетителите, а проверката е била с особен акцент към лица на видима възраст под 18 години.

Освен проверките за непълнолетни купонджии, баровете са били съблюдавани за спазване на забраната за пушене в закрити помещения. Според посетители на клубовете обаче забраната за пушене от няколко дни се спазвала стриктно навсякъде. Както се казва - невероятно, но факт!

Акцията на органите на реда ще продължи и тази нощ във всички нощни барове и заведения.

Снимка: Фейсбук