След публикация на TNS.bg дали преместеният кметски паркинг до Радио и телевизията е законен, той е изряден, видя наш репортер. Припомняме  ви, че показахме как кметът Иван Тотев бе паркирал колата си на новите паркоместа, които са сложени точно до контейнери за смет.

Зам.-кметът Златин Велев тогава заяви, че няма нарушение на закона. Зоната около Радио и телевизията била с пропускателен режим, а сметоизвозването било организирано в ранните часове и така колите не пречили за обслужването на контейнерите.

Полицаи пък обясниха, че в случая кметът не е нарушил закона, тъй като има поставени знаци, които оказват паркоместа.  Самите знаци обаче са в разрез със закона. Административно се гледа кое е първичното – знаците или казаните. В случая това са казаните, а след като има схема за разполагането им там, те не могат да съществуват заедно с паркоместата.

След нашата публикация временно паркингът пустееше, но решение проблема явно бе намерено. Контейнерите за смет вече са на нови „паркоместа”, а всички спиращи на тяхно място го правят съвсем законно.

Все пак кметът вече паркира на съседните запазени за Общината места, където е джипът му, както и служебният му автомобил.

Още новини ТУК

TNS.bg