Допреди 5-6 години той водеше пловдивското мотобратство, нахлупил емблематичния си кожен каскет.  Искаше Братята на вятъра да му вярват, да го следват, да го почитат. Но вероятно не избра правилния начин. Завърши живота си компрометиран,  сам и изоставен от всички.

Вчера сутринта след боледуване, продължило няколко години, 65-годишният пловдивски рокер Маленко Галев - Малено почина. Той бе болен от рак, но през последните дни състоянието му се влошило и бил откаран с линейка в болница. Но там издъхнал.

Малено е най-малкото дете на преселници от Гръцка Македония.  Той е най-малкият от петте деца в семейството. Учил химия в Пазарджик, но не изкласил и в казармата станал готвач. По соцвреме работил по станциите на морето. 

След прехода полага основите на пловдивското мотобратство. След него тръгват десетки "волни ездачи". 

През 2004-та година  е арестуван за отвличане на група роми. Според запознати те издавали фактури за ДДС - измами, а рокерът искал да му плащат процент. Затваря ги в клуб „Лозана” на Бунарджика, но той и съучастникът му забравят телефон в една от отвлечените циганки. Тя се обажда на 112 и полицията открива похитените , завързани за парното на заведението.  Версията на Малено е, че прибягнал до крайната мярка, защото въпросната група роми от Ломско измамили с 12 000 лева един от неговите рокери, който след инцидент останал инвалид.

Той получава няколко месеца условно, но две години по-късно се забърква в доста по-сериозно престъпление. Арестуван е преди да постави взрив под майбаха на ромски барон в Сливен. Последниците обаче го издават и лидерът на ДРОМ Илия Илиев се разминава на косъм от смъртта. Малено обяснява , че го е направил за пари и от омраза към ромите. Осъден е на 6 години. В затвора в Стара Загора се разболява от туберкулоза и 7 месеца лежи в болницата в Ловеч. Последните си месеци от присъдата излежава в ТПО-то в Пловдив. 

През 2011 година излиза от затвора. Връща се начело на рокерите от "Вагабондс. Следват политически заигравки , по време на бунтовете в Катуница той иска оставката на кмета Иван Тотев. Заедно с 200 рокери обсажда къщите на Цар Киро. В последствие е изключен от клуба. През 2014 година  "братята" му го прогонват заради финасови злоупотреби. Казват, че Малено е превърнал "Вагабондс" в ЕТ, обвиняват го че прибира пари от касата и злоупотребява с името на братството. Освен това оказва психически тормоз върху някои от момчетата. Малено ги обявява за превратаджии и се заканва , че скоро ще се върне начело на братството на бял кон / или черен мотор/ , но това така и не се случва. Вместо това Малено потъва в забрава. Спорадично в къщата му в Караджово влиза полиция. 

Макар, че прекарва доста време зад решетките, Малено не е сред уважаваните хора в ъндърграунда. Причината за това са контактите му с полицията. Той е осветен като един от „тайните” свидетели срещу Божидар Атанасов, който към днешна дата има две доживотни присъди за убийства.

По време на делото стана ясно, че  Маленко Галев е издал убийците на митничаря Георги Дребчев и Огнян Харизанов. По време на процеса  бивш директор на полицията даде показания, че рокерът дошъл при него и заявил, че има информация за тежко престъпление. В последствие информацията била предадена на сектор "Криминална полиция" и заподозрените – арестувани.

Днес Малено ще бъде погребан. Макар и със спорна слава, той остава част от историята на пловдивските рокери.