Над 80 кучета в пловдивския приют чакат своите хора, за да ги дарят с любов и приятелство за цял живот. Въпреки че четириногите са затворени в клетки, те не спират да гледат с надежда към всеки един човек, който спре поглед върху тях. Суровите условия не са променили същността им и те не спират да махат с опашки и да се радват на хорското внимание.

Има всякакви кучета – малки,средни големи, рошави, гладки, пухкави и каквито се сетите още. Независимо какъв е видът им – всички са с големи сърца.

От началото на годината близо 80 кучета са били осиновени, като се очаква до края 2018-а техният брой да стане 100.  

Днес бе и заключителният ден от инициативата „Месец в помощ на животните и хората, които ги обичат“. В Зооветеринарния комплекс имаше редица деца от няколко училище, които организираха благотворителен базар и изложба.  Основната идея на мероприятията през последния месец е децата и по-младите хора да обичат животните от най-ранна възраст, обясни директорът на приюта Георги Божев. Той заяви, че комплексът е запълнен на 100 %, но вече са изградени и клетки за малки кученца, които по-лесно биват осиновявани.

Няма промяна и в отчитането на бездомни кучета по улиците. Всяка година се преброяват около 700, като и в момента бройката е подобна. Основната причина е, че въпреки осиновяването и кастрирането на животни, се появяват нови, които са изоставяни най-вече около Пловдив и търсят оцеляването си в града.

Броят на котките обаче значително се е увеличил. Последното преброяване е показало, че има 8000 котки по улиците на града.