Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу мъж, който е ограбил проститутка край коловозите на Централна гара, след като останал недоволен от услугите й.

На 28 юли 32-годишният пловдивчанин  Христо М. се движел в района на бул. „Христо Ботев“ Срещу спирката на Централна гара срещнал 18-годишна проститутка, която му предложила сексуални услуги за 15 минути срещу заплащане.

 Двамата се оттеглили към коловозите на жп гарата, а Христо М. платил на жената 20 лева, но после решил да си ги поиска обратно, защото останал недоволен от услугата. Момичето отказала да му върне парите и той решил да я ограби. Настигнал жената и започнал да й дърпа дамската чанта, в която имало 100 лева, документи и гримове

Жрицата успяла да избяга в посока към бул. „Христо Ботев“, но отново била догонена от обвиняемия, който този път успял да й вземе дамската чанта, след като я  заплашил жената с джобно ножче. Пострадалата успяла да го ухапе по едната ръка и се развикала за помощ. Няколко мъже, нейни познати и роднини, които били в района на, подгонили обвиняемия. Той се опитал да прескочи ограда край коловозите, за да избяга, но паднал на дясната си ръка и я счупил. Изпуснал и джобното ножче.

Пловдивчанинът  бил застигнат от мъжете, които му нанесли побой, след което отнели от него освен дамската чанта, но и  неговите вещи, сред които и мобилния му телефон, за което се води отделно разследване. Случаен минувач се обадил в полицията, а пострадалата подала жалба във Второ РУ на МВР в гр. Пловдив. По делото са извършени няколко експертизи. Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият не се е признал за виновен.

Снимка: Архив

 НОВИНИТЕ НА ТРАФИК ТВ от днес 5 януари вижте тук:

Още новини ТУК

TrafficNews.bg