А вие усетихте ли го? Вместо "Добро утро", този въпросителен "поздрав" звучи от устата на всички пловдивчани тази сутрин. Не е нужно да се уточнява и кое трябва да сте усетили - земетресението от 4,8 по Рихтер разтърси града под тепетата и събуди повсеместно неговите обитатели

Въпреки цялата олелия се оказва, че част от хората по ниските етажи на блоковете и тези живеещи в къщи, са останали в недоумение, когато сутринта се събудили и разбрали за разлюляването. 

По последни данни земетресението е с епицентър край Асеновградаско шосе, на 2 километра от Асеновград и 17 км от Пловдив. Дълбочината на труса е била 10 км, а по последни данни след него са последвали още минимум 20 вторични труса, които обаче са леки.

За щастие няма данни за пострадали или за материални щети, въпреки интензивно усетения трус.

Среднощните реакции не закъсняха, някои дори се пошегуваха, че медиите са съобщили за земетресението преди то да бъде факт, а други се посмяха на коментарите в социалните мрежи. 

Четете още: Луда земетръсна нощ в Пловдив. 4,8 по Рихтер и... скъсване от смях

Сега, след като сте преосмислили преживяването, ви питаме: Усетихте ли земетресението в Пловдив тази нощ?

 

Гласувайте в анкетата ни, която ще намерите на основната страница на TrafficNews.bg

Очакваме и вашите коментари и разкази за това какво си помислихте първо след като усетихте или разбрахте за люлеещата се земя.